x

De mededelingen en publicaties op deze pagina zijn uitsluitend bestemd voor personen die werkzaam zijn in de handel in tabaksproducten of aanverwante producten. Verlaat de pagina onmiddellijk indien u niet als zodanig werkzaam bent en/of niet in die hoedanigheid deze pagina raadpleegt.

Accijns in België vanaf 1 januari 2024

UPDATE 12-01-2024: Het Belgische magazijn is operationeel en zal vanaf vandaag de eerste bestellingen gaan verwerken en versturen!

 

Graag informeren wij u over de aanstaande veranderingen in de accijnsheffing op e-liquids, die van kracht zullen zijn vanaf 1 januari 2024.

Vanaf deze datum zal er een accijns worden toegepast op e-liquids die vanaf dat moment geproduceerd of geïmporteerd worden, met een vast tarief van € 0,15 per milliliter. Deze ontwikkeling zal invloed hebben op zowel de inkoop- als verkoopprijzen van e-liquids en e-sigaretten met vloeistoffen. Binnenkort zult u op onze UEG Belgium website producten tegenkomen met aangepaste prijzen als gevolg van deze accijns.

In de komende dagen ondergaat UEG Belgium een verhuizing van haar fysieke voorraad van het Nederlandse magazijn naar het Belgische magazijn. Hierdoor kunnen wij gedurende een beperkte tijd producten zonder accijns aanbieden, echter zolang de voorraad strekt. De e-liquids (met en zonder nicotine) en disposables (wegwerp e-sigaretten) worden overgebracht naar ons magazijn in België. Gedurende ongeveer twee weken, tot en met week drie van januari 2024, kan het zijn dat u geen levering ontvangt van de bestelde e-liquids of disposables. Dit is te wijten aan de tijd die nodig is om het Belgische magazijn operationeel te maken. De e-sigaretten zonder e-liquid worden nog steeds verzonden vanuit ons Nederlandse magazijn. Zodra het Belgische magazijn operationeel is, worden uw bestelde e-liquids automatisch aan u verstuurd.

Waarom zou u dan toch e-liquids bestellen in deze periode? Onze voorraad die wordt overgebracht naar het magazijn in België is beperkt, en alleen deze voorraad, kunnen wij nog leveren zonder toegevoegde accijns. We hanteren het FIFO-principe (First In, First Out): de eerste bestellingen worden als eerste uitgeleverd. Als u wacht totdat het Belgische magazijn actief is, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde producten niet meer op voorraad zijn zonder accijnszegel.

Wat betreft facturering: wanneer u een bestelling plaatst, ontvangt u een totaalfactuur voor alle door u bestelde producten, inclusief de later te verzenden e-liquids. Gedurende de overgangsperiode van ongeveer twee/drie weken sturen wij geen herinneringen voor openstaande facturen. Mocht u toch een herinnering ontvangen, dan mag u deze negeren totdat u uw bestelling ontvangen heeft. Excuses voor het ongemak.

In de afrondende fase bevinden zich ook de e-liquids die wij zullen voorzien van accijnszegels. De volgorde en planning voor het aanbrengen van accijnszegels op de verschillende voorraad/merken worden binnenkort bekendgemaakt, evenals nieuwe prijsstellingen en het vernieuwde assortiment.

Tot en met 30 juni 2024 heeft u de mogelijkheid om de producten zonder accijns, zowel de huidige voorraad als toekomstige aankopen, aan consumenten te verkopen. Na 1 juli 2024 is dit echter verboden. Zorg ervoor dat u op 1 juli 2024 geen e-liquids of disposables meer in uw winkel/magazijn heeft staan zonder accijnszegels. Het is ook niet toegestaan deze producten elders op te slaan in uw magazijn of loods.

Indien u specifieke vragen heeft over de overgangsperiode, de uitloopperiode van producten zonder accijns, of over de nieuwe accijnsproducten, aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar info@ueg.be. Wij streven ernaar om uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Uiteraard staat ook uw vertegenwoordiger tot uw beschikking voor verdere ondersteuning.